Ελάτε να κωπηλατήσουμε σε άγνωστες παραλίες και σπήλαια, να πεζοπορήσουμε στο νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης σε μία από τις πύλες του Άδη και να επισκεφθούμε ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στην θρυλική Μάνη!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ
Σάββατο:
Στις 7:00 αναχωρούμε αμέσως απο το Σύνταγμα με ενδιάμεση στάση για καφέ για την Κοκκινόγεια, τον νοτιότερο οικισμό στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης για να πεζοπορησουμε προς τον Φάρο του επιβλητικού ακρωτηρίου Ταινάρου με την μοναδική θέα. Το μονοπάτι μας, ξεκινά από το εκκλησάκι των Αγίων Ασωμάτων που χτίστηκε με τις πέτρες του ιερού του Ταινάριου Ποσειδώνα. Περπατώντας θα συναντήσουμε λαξευμένο το Ψυχοπομπείο απ’ όπου παραλάμβανε ο περαματάρης τις ψυχές και τις συνόδευε στην πύλη του Άδη, μια θαλασσινή σπηλιά απ’ όπου πέρασε ο Ηρακλής για να αντιμετωπίσει τον Κέρβερο.
Περπατώντας δυτικά συναντάμε ίχνη από τον αρχαίο και ρωμαϊκό οικισμό όπως το περίφημο ψηφιδωτό του 1ου μ.Χ αιώνα. Ετσι θα καταλήξουμε στον φάρο του ακρωτηρίου Ταινάρου του 1822, που σηματοδοτεί το τέλος της ηπειρωτικής Ευρώπης.
Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 2,5 ώρες και μήκος 5 χλμ..
Τελειώνοντας από εκεί, θα αναχωρήσουμε για την Στούπα, την φημισμένη παραλία με τη χοντρή άμμο όπου εμπνεύστηκε ο Νίκος Καζαντζάκης τον Αλέξη Ζορμπά και
για την όμορφη παραλία της Καλογριάς με την χρυσή άμμο όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και θα διανυκτερεύσουμε στο κάμπινγκ.

Κυριακή:
Αναχωρούμε για την γραφική Καρδαμύλη. Εκεί θα χωριστούμε σε δύο ομάδες.
HIKING TEAM
Η πεζοπορική ομάδα θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 2 μονοπάτια, αναλόγως των συνθηκών.
Η πρώτη επιλογή είναι:
Συνεχίζουμε με το λεωφορείο προς το χωριό Τσέρια. Λίγο μετά τα τελευταία σπίτια του χωριού, συναντάμε το καλοσυντηρημένο λιθόστρωτο μονοπάτι, το οποίο κατηφορίζει προς το Φαράγγι του Βυρού. Ακολουθούμε το μονοπάτι, απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα και σε 30΄ φθάνουμε στην κοίτη του ποταμού. Διαβαίνουμε την κοίτη και ψάχνουμε για τα σημάδια που μας οδηγούν στην αρχή του μονοπατιού στην απέναντι ορθοπλαγιά. Ακολουθούμε το μονοπάτι και σε 45΄ βαδίζουμε στον αγροτικό δρόμο, ο οποίος μας οδηγεί στο χωριό Εξωχώρι. Διασχίζουμε το χωριό με τους συνοικισμούς του και τα πολλά εκκλησάκια μέχρι το καφενείο «Πεύκο» όπου θα καθίσουμε λίγο για ένα καφέ. Έπειτα κατηφορίζουμε το μονοπάτι και σε 20΄ προσεγγίζουμε τον οικισμό της Αγίας Σοφίας, ο οποίος προσφέρει όμορφη θέα. Συνεχίζουμε στο καλό λιθόστρωτο μονοπάτι και σε 30΄ φθάνουμε στην Καρδαμύλη, όπου είναι και το τέρμα της διαδρομής μας.
Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 2,5 ώρες.
Η δεύτερη επιλογή είναι:
Ξεκινάμε απευθείας από Καρδαμύλη μία όμορφη κυκλική διαδρομη, κατευθυνόμενοι αρχικά προς την παλιά Καρδαμύλη, η οποία περιλαμβάνει την ενετική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και τον πύργο του Μουρτζίνο με την επιβλητική οχύρωση, μέχρι την όμορφη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας εκεί που αρχίζει το φαράγγι του Βυρού.
Κατά την επιστροφή περνάμε μέσα από τους ελαιώνες του Πετροβουνίου και επιστρέφουμε στην Καρδαμύλη.
Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 3,5 ώρες με 200 μέτρα υψομετρική και μήκος 6 χλμ.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
– σακκίδιο πλάτης
– μποτάκια πεζοπορίας (ή αθλητικά παπούτσια, μόνο εάν δεν υπάρχουν μποτάκια)
– δεύτερη αλλαξιά ρούχα
– Προσωπικό φαρμακείο (ιδιαίτερα αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική ανάγκη)
– 1,5 λίτρο νερό, σνακ (ξηροί καρποί, σταφίδες , μπάρες κ.τ.λ.
– καπέλο, αντηλιακό, μαγιό και πετσετα για τις βουτιές μας
– σκηνή, υπνόσακκος και υπόστρωμα για την διανυκτέρευση
– αντικουνουπικό & ωτοασπίδες για το κάμπινγκ (για παν ενδεχόμενο)

​SEA KAYAK TEAM (περιορισμένες θέσεις με σειρά προτεραιότητας):
Αφού συναντήσουμε τους έμπειρους οδηγούς της exploremessinia θα προηγηθεί μία μικρή εισαγωγή στις βασικές γνώσεις του καγιάκ θαλάσσης και στους χειρισμούς των κουπιών και της πλεύσης.
Έπειτα θα ξεκινήσει η εξερεύνηση στα γαλαζοπράσινα νερά της περιοχής, σε μυστικούς όρμους και εντυπωσιακούς βράχινους σχηματισμούς, σε κρυμμένες θαλάσσιες σπηλιές και ειδυλλιακές παραλίες φυτρωμένες ανάμεσα στα γεμάτα ιστορία και παραδόσεις παραλιακά ψαροχώρια της Μάνης. Στην μέση της διαδρομής κάνουμε μια χαλαρωτική στάση για κολύμπι, και εξερεύνηση με μάσκα και αναπνευστήρα.
Η επιστροφή θα είναι πάλι στην Καρδαμύλη. Η διάρκεια της δραστηριότητας θα είναι περίπου 3,5 ώρες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ SEA KAYAK
– Μπουκάλι νερό
– Καπέλο
– Κοντομάνικο μπλουζάκι
– Αντηλιακή κρέμα
– Πετσέτα θαλάσσης
– Αλλαξιά ρούχα
– Μαγιό
– Ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια το οποίο θα βραχεί. Κατάλληλα είναι ελαφριά αθλητικά παπούτσια, σαγιονάρες, σανδάλια ή παπουτσάκια θαλάσσης. Αποφεύγουμε τα ογκώδη παπούτσια.

Αφού συναντηθούμε οι δύο ομάδες, αναχωρούμε για το μοναδικό και ξεχωριστό σπήλαιο του Διρού, όπου θα ξεναγηθούμε στο χερσαίο και λιμναίο τμήμα του για 45′.
Μόλις τελειώσουμε και από εκεί θα μεταφερθούμε στον πανέμορφο παραθαλασσιο οικισμό Λιμένι για μία βουτιά, και αφού καθισουμε σε μία από τις γραφικές ταβέρνες του χωριού, θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
65!!!
Συμπεριλαμβάνονται:
– Τα έξοδα μεταφοράς για 2 ημέρες (λεωφορείο, διόδια, έξοδα οδηγού).
– Οι συνοδοί της εξόρμησης και των δραστηριοτήτων.
– μία διανυκτέρευση στο κάμπινγκ (ο καθένας με την σκηνή του)
– η είσοδος στο σπήλαιο Διρού με ξεναγηση στο λιμναίο & χερσαίο τμήμα

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
SEA KAYAK:
45€!!!
(20% έκπτωση για την ομάδα μας)
Συμπεριλαμβάνονται:
– Πλήρης εξοπλισμός Sea Kayak (Σκάφος, κουπί, σωσίβιο, spray-skirt, αδιάβροχο)
– Έξτρα εξοπλισμός (αδιάβροχοι σάκκοι και θήκες για τα μικροαντικείμενα μας, αντλίες και paddle-float)
– Εξοπλισμός snorkeling (μάσκες και αναπνευστήρες.
– Εκπαιδευμένος πιστοποιημένος οδηγός/συνοδός από την BCU (British Canoe Union)
– Βασική εκπαίδευση στο Sea Kayak.
– Οργάνωση του ταξιδιού, σύνοψη διαδικασιών, ξενάγηση.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Με την δήλωση ενδιαφέροντος ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να προβεί σε ενημέρωση των υπευθύνων για τυχόν προβλήματα υγείας (αλλεργίες, άσθμα, καρδιά, πόνους σε μέση και γόνατα, κρίσεις πανικού κ.α.). Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας. Οι υπεύθυνοι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγές των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής:
https://docs.google.com/forms/d/1qNzSz3QcBTh_64oiKGeEJZ4jIiW-mh2gdjtXqsMfAow/edit
Οι Εξορμήσεις μας διοργανώνονται υπο την αιγίδα του ταξιδιωτικού πρακτορείου NRG KING TRAVEL !

(Visited 99 times, 1 visits today)

Ημερομηνία Εκδήλωσης


Ημ. Έναρξη: 14/09/19
Ώρα Έναρξης: 07:00
Ημ. Λήξη: 15/09/19
Ώρα Λήξης: 20:00

η εκδήλωση θα ξεκινήσει σε:

days
0
-81
-1
hours
-1
-8
minutes
-4
-2
seconds
0
-4
ΣΤΟΥΠΑ Μεσσηνιακής Μάνης