Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει μια σταθερά επιτυχημένη πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού εδώ και τριάντα χρόνια. Με τεράστια ερμηνευτική γκάμα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ηχοχρώματα από τη Δύση ως την Ανατολή και να κάνει την κάθε της ερμηνεία πρόταση χαραγμένη στις καρδιές των πιστών της φίλων και όχι μόνο.
Στα τριάντα αυτά χρόνια της πορείας της έχει συναντηθεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας (Δ. Σαββόπουλος, Ν. Μαμαγκάκης, Ν. Ξυδάκης, Δ. Παπαδημητρίου, Στ. Κραουνάκης, Ν. Κυπουργός κ.α.), ποιητές, στιχουργούς (Μ. Γκανάς, Λ. Νικολακοπούλου κ.α.) και ερμηνευτές (Δ. Γαλάνη, Χ. Αλεξίου, Α. Πρωτοψάλτη κα.). Έχει τη χαρά της συνεργασίας με σπουδαίους εκπροσώπους της μουσικής παγκοσμίως (Philip Glass, Cesaria Evora, Ara Dinkjian, Dulce Pontes, Buika κα) και έχει «ταξιδέψει» την μουσική της Ελλάδος σε μερικούς από τους σημαντικότερους μουσικούς θεσμούς (Womad Festivals, Monteux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Salamanca Festival κ.α.) και συναυλιακούς χώρους ανά τον κόσμο (Sydney Opera House, Barbican Centre in London, Town Hall and Bam in NY, Palau de la musica Catalana in Barcelona, Bellas Artes in Mexico City κ.α.), με πιο ξεχωριστή την ιστορικής σημασίας προσωπική της συναυλία στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο του 2014.


Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τραγούδια από τον κινηματογράφο, ενώ το δεύτερο θα είναι ένα απάνθισμα τραγουδιών από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Πλέσσα θα συναντηθούν με πιο σύγχρονους δημιουργούς που έχουν συνδέσει το έργο τους με την τραγουδίστρια, όπως οι Σταμάτης Σπανουδάκης, Χρήστος Νικολόπουλος, Ara Dinkjian και πολλοί άλλοι.
Συμπράττουν οι Four Below Blue.
Συμμετέχει ο Γιώργος Περρής.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Ημερομηνία Εκδήλωσης


Ημ. Έναρξη: 29/08/15
Ώρα Έναρξης: 21.00
Ημ. Λήξη: 29/08/15
Ώρα Λήξης: 23.00

η εκδήλωση θα ξεκινήσει σε:

days
0
-228
-8
hours
0
-8
minutes
-4
-3
seconds
-2
-8
Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου Βουλιαγμένης

Διοργανωτής: Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος: 5€
Επικοινωνία:

http://loutrakifestival.com/