Το θεατρικό φεστιβάλ των ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ είναι μια δοκιμαστική προσπάθεια να ενταχθεί η θεατρική δημιουργία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που μαζί με τις αντίστοιχες οινικές, πλαισιώνουν τον θεσμό. Το φεστιβάλ αφορά στην παρουσίαση 4 παραστάσεων σε ένα κοινό χώρο, στηνΚεντρική Πλατεία της Νεμέας, στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας των εκδηλώσεων και δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.
Στόχος του είναι να αποτυπώσει τη θεατρική δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι συνεχώς αυξανόμενες θεατρικές ομάδες στους Δήμους και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής, φέρνοντας για πρώτη φορά σε επαφή με τη σκηνή νέους ερασιτέχνες ηθοποιούς, εκεί που πριν λίγα χρόνια το θέατρο απουσίαζε παντελώς σαν πολιτιστική και δημιουργική απασχόληση. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζουν τις φετινές τους παραγωγές:

Δευτέρα 24 Αυγούστου, 21:00
Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νεμέας, που δημιούργησε πριν 3 χρόνια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Κατσάμπας, με το έργο «Ο ζηλιαρόγατος» σε σκηνοθεσία και διασκευή Γιάννη Κατσάμπα, από την ομώνυμη ταινία του Γιώργου Τζαβέλα που βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Γ. Ρούσσου «ο εραστής έρχεται».

Τρίτη 25 Αυγούστου, 20:30
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίων Κλεωνών, «ο Φωκάς», με το έργο «Μαντάμ Σουσού» του Δ. Ψαθά, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πιπίλου.

Πέμπτη 27 Αυγούστου, 21:00
Η έμπειρη θεατρική ομάδα «Μεταμόρφωση», από το Κιάτο, παρουσιάζει το«Ματωμένο Γάμο» του Λόρκα, σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιώργου Καρβουντζή.

Κυριακή, 30 Αυγούστου, 21:00
Το φεστιβάλ θα κλείσει η Φιλαρμονική Τρίπολης με μια μουσικοθεατρική παράσταση με τη συνοδεία πνευστών και αφηγηματικά μέρη, πάνω στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Η επιτυχία της διοργάνωσης και η ανταπόκριση του κοινού θα είναι τα κριτήρια, ώστε στις επόμενες ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ το φεστιβάλ να εμφανιστεί πιο οργανωμένο και με περισσότερες παραστάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο, αλλά και την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Ημερομηνία Εκδήλωσης


Ημ. Έναρξη: 24/08/15
Ώρα Έναρξης: 21.00
Ημ. Λήξη: 30/08/15
Ώρα Λήξης: 23.59

η εκδήλωση θα ξεκινήσει σε:

days
0
-208
-6
hours
0
-2
minutes
0
0
seconds
-1
-7
Κεντρική Πλατεία Νεμέας (απέναντι από το Δημαρχείο)

Διοργανωτής: Δήμο Νεμέας και το Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη
Επικοινωνία:

http://www.nemeawineland.com