Ο Δήμος Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και η Πριμαρόλια-ΑΜΚΕ, υλοποιώντας το σχέδιο της τελευταίας για την ανάδειξη του πολιτισμού της μαύρης σταφίδας, διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Πριμαρόλια, 5-20 Οκτωβρίου, στο Αίγιο. Ανοίγοντας για πρώτη φορά το εμβληματικό διατηρητέο κτίριο ιδιοκτησίας Κανελλόπουλου–Κριτσωταλάκη, φιλοξενείται στον χώρο η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Έλα στον κήπο μου» καθώς και μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.

Η έκθεση – σε επιμέλεια της Νάνσυ Χαριτωνίδου – αποκτά έναν τοποειδικό χαρακτήρα καθώς αναπτύσσεται μέσα σε ένα διατηρητέο και αναπαλαιωμένο κτίριο, μια από τις παλιές σταφιδαποθήκες που κουβαλούν τη βιομηχανική ιστορία της πόλης αλλά και τον νεότερο πολιτισμό της. Το κτίριο χτίστηκε το 1900 ως σταφιδαποθήκη, γραφείο και κατοικία μεγάλου σταφιδεμπόρου, ενώ το 1985 υπήρξε σημείο έμπνευσης για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο για τις σκηνές του Σινέ Πάνθεον στον “Μελισσοκόμο” του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, ανοίγοντας το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Πριμαρόλια (5-20 Οκτωβρίου). Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια ανοίγει φέτος για πρώτη φορά στο κοινό και, παράλληλα με την έκθεση σύγχρονης τέχνης, παρουσιάζει μια σειρά από μουσικά και κινηματογραφικά αφιερώματα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Goethe, βραδιές λόγου και ποίησης, καθώς και ενημερωτικές/πολιτιστικές δράσεις.

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

Ημερομηνία Εκδήλωσης


Ημ. Έναρξη: 05/10/19
Ώρα Έναρξης: 19:00
Ημ. Λήξη: 20/10/19
Ώρα Λήξης: 23:30

η εκδήλωση θα ξεκινήσει σε:

days
0
-79
0
hours
0
-1
minutes
-4
-2
seconds
-4
-7
Αίγιο