Η ΑΝΩTERRA είναι μία site specific, ιδιότυπη παράσταση-εμπειρία που εστιάζει στην συναισθηματική σχέση των ανθρώπων με τη γη…την γη που δεν φανερώνεται εδώ μόνο σαν αρχέτυπο της μητρότητας, της γέννησης, της ζωής αλλά και μέσα από μία σχεδόν ερωτική σχέση αμοιβαιότητας με τον άνθρωπο, σαν μια δύναμη που μας ωθεί προς την δημιουργία.

Η ιδέα της ΑΝΩTERRA γεννήθηκε από την συνεργασία δυο γυναικών, της τραγουδίστριας Klaudia Delmer και της χορεύτριας Βασιλικής Τσαγκάρη και βρήκε το ιδανικό μέρος να κάνει την πρεμιέρα της στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Στο πρώτο μέρος το κοινό θα ακολουθήσει τις δυο ερμηνεύτριες σε έναν παραστατικό περίπατο-μία περιδιάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, που είναι παράλληλα ένα πέρασμα μέσα από μία σπονδυλωτή σύνθεση από “σταθμούς με ερμηνείες”. Τα παραστατικά αυτά αποσπάσματα είναι βασισμένα σε τραγούδια a capella, ποιήματα, ιστορίες και ρυθμούς της περιοχής της Μεσογείου, που αναφέρονται στη γη και τη φύση. Μέσα από αυτό το πρίσμα δημιουργούνται για κάθε θεατή συνθήκες για μια πιο βαθιά σχέση παρατήρησης, μία αντήχηση του εσωτερικού κόσμου στον κόσμο που μας περιβάλλει, ένα είδος συνομιλίας με το τοπίο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από την συναυλία της Klaudia Delmer. Εδώ δίνεται η ευκαιρία στο κοινό για μία «στάση» οπού το βίωμα του παραστατικού περίπατου μπορεί να μεταμορφωθεί σε εμπειρία στοχασμού. Και καθώς το λόγιο στοιχείο αναδύεται μέσα από το γήινο, ολοκληρώνεται η ΑΝΩΤERRA.

Στην συναυλία θα ακουστούν τραγούδια που προέρχονται από πολλαπλές πηγές μουσικής έκφρασης …την παραδοσιακή της Πελοποννήσου, Πόντου, Μακεδονίας, Θράκης, Κάτω Ιταλίας κ.α., την κλασική των Handel και του Mozart και έντεχνη ελληνική σε μελοποιημένους στίχους και ποιήματα των Κωστή Παλαμά, Νίκου Γκάτσου, Διονύση Σολωμού, Μιχάλη Γκανά, Θοδωρή Γκόνη, Νικολακοπούλου Λίνα / Nikolakopoulou Lina Fan Page….και μουσικές των Μάνου Χατζιδάκι, Νικος Ξυδακης, Αντώνης Απέργης, Zbigniew Preisner, Vangelis Fampas, Nino Rota κ.α.

Στην συναυλία θα λάβουν μέρος εκλεκτοί μουσικοί:
Antonis Koufoudakis-κλασική κιθάρα
Taxiarchis Georgoulis-ούτι
Tasos Poulios-κανονάκι

Στον παραστατικό περίπατο θα παίξει κρουστά ο Solis Barki.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Ημερομηνία Εκδήλωσης


Ημ. Έναρξη: 07/09/19
Ώρα Έναρξης: 19:00
Ημ. Λήξη: 07/09/19
Ώρα Λήξης: 23:00

η εκδήλωση θα ξεκινήσει σε:

days
0
-81
-8
hours
0
-4
minutes
-4
-1
seconds
-4
-7
Αρχαία Μεσσήνη