Ο Δήμος Ν. Κυνουρίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ν. Κυνουρίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ο Άγιος Λεωνίδας», θα πραγματοποιήσει για μια ακόμα χρονιά, την «21η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας», στο Λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου.

Η γιορτή των αγροτών και του τσακώνικου κάμπου, έχει πλέον καθιερωθεί ως μια από τις πιο σημαντικές γιορτές τοπικών προϊόντων της Πελοποννήσου, με ιδιαίτερη δυναμική. Άλλωστε το ίδιο το προϊόν, η τσακώνικη μελιτζάνα, έχοντας τη μοναδική γλυκιά γεύση και χαρακτηρισμένη ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) από το Μάρτη του 1996, έχει αγαπηθεί από το καταναλωτικό κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1. Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας με φαγητά και γλυκά, με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα. Σημαντικά δώρα για τους νικητές και αναμνηστικό δώρο για όλους τους συμμετέχοντες.
2. Σύντομη ομιλία, εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεωνιδίου.
3. Αφιέρωμα σε χορούς της Μ. Ασίας, από το Χορευτικό Συγκρότημα Λεωνιδίου.
4. Ομιλία του δημάρχου Ν. Κυνουρίας και χαιρετισμοί επισήμων προσκλεκλημένων.
5. Συναυλία με το συνθέτη και σολίστ στο μπουζούκι, Θανάση Πολυκανδριώτη, με τη λαϊκή του ορχήστρα, σε μια παράσταση-ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Ερμηνεύει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς. Μαζί τους, η Άννα Μελίτη και η Σταυρούλα Εσαμπαλίδη.
6. Κέρασμα μικρών εδεσμάτων, με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα. 7. Λειτουργία υπαίθριας αγοράς, με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

 

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Ημερομηνία Εκδήλωσης


Ημ. Έναρξη: 24/08/19
Ώρα Έναρξης: 20:15
Ημ. Λήξη: 24/08/19
Ώρα Λήξης: 23:59

η εκδήλωση θα ξεκινήσει σε:

days
0
-83
-2
hours
0
-3
minutes
-2
-6
seconds
-5
-3
Πλάκα Λεωνιδίου